Service Hotline
0519-81230981
Vijesti
Dom > Vijesti > Sadržaj

Kategorija proizvoda

Nova struktura grafena je poput spužve

Prema podacima britanskog "Nezavisnog" izvestili su 8. marta, naučnici iz Masačusetskog instituta za tehnologiju (MIT), pritiskom i taljenjem grafenskog lista, kako bi stvorili jedan od najlakših i najčistijih materijala - poroznu trodimenzionalnu grafenu strukturu, Oblik je sličan sunđeru, gustina je samo 5% gvožđa, ali jačina gvožđa više od 10 puta.

Grafen se smatra najsvrdljivijim materijalom u dvodimenzionalnoj formi, ali istraživačima je teško pretvoriti jaku snagu dvodimenzionalne forme u korisne trodimenzionalne materijale. U najnovijoj studiji, istraživački tim je pritisnuo male delove grafena zajedno primenom toplote i pritiska kako bi stvorio složenu i stabilnu strukturu sličnu koralima i dijatrijskim organizmima. Nova struktura se zove "spiralni dvadeset i četiri tetrahedra", njegova površina je veoma velika u odnosu na volumen, ali vrlo jaka.

"Dvodimenzionalni materijal grafena je samo jedan atomski sloj, ima jedinstveni stepen robustnosti i električnih osobina, ali zato što je previše tanak", rekao je Marcus Bieer, direktor istraživačkog tima i direktor MIT Civil Engineering i Environmental Engineering. Teško je napraviti trodimenzionalne materijale, ali naša najnovija istraživanja su to učinila.

"Geometrijski oblik grafena koji se prirodno javlja pod dejstvom toplote i pritiska je veoma složen i ne može se napraviti na tradicionalan način." U eksperimentu, istraživači su koristili 3D štampač da bi kreirali strukturu koja se proširila hiljadama puta, i testirala dobijene rezultate.

Nova studija, nedavno objavljena u časopisu Science Progress, pokazuje da je superiornost nove strukture zahvaljujući ovoj jedinstvenoj strukturi, a ne samom materijalu. To znači da naučnici mogu napraviti druge materijale iz iste geometrije kako bi dobili istu snagu lakih materijala.

Istraživači veruju da se ista geometrija može primeniti i na veće blokove strukturnih materijala. Na primer, cement koji čini most može napraviti istu poroznu geometriju i postići isti nivo snage dok smanjuje težinu. Pored toga, pošto je ovaj oblik ispunjen sitnim porama, očekuje se da se koristi za filtriranje vode ili hemikalija.


Upit
Send
Kategorija proizvoda
Obratite nam se
Adresa: Biljka 8, 9 zapad Tai Lake Avenue, Wujin ekonomskog razvoja Zone, Changzhou, Jiangsu, Kina.
Telefon: 0519-81230981
Faks: 0519-81230998
E-pošte: sales@thesixthelement.com.cn
Na šesti Element (Changzhou) materijala Technology co, Ltd